Geboortedag Shaffy herdacht met wandeling

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
AMSTERDAM - Kleinkunstkenner en wandelgids Daan Bartels organiseert op 29 augustus een aantal speciale stadswandelingen door Amsterdam ter ere van de geboortedag van Ramses Shaffy. Het is die dag 82 jaar geleden dat de theatermaker werd geboren.

Dat heeft Bartels vrijdag gemeld. Ramses Shaffy (1933-2009) wordt beschouwd als een van de grootste kleinkunstenaars die Nederland in de twintigste eeuw heeft gekend. Hij groeide op in een pleeggezin in Leiden. Op zijn 19e vertrok hij naar Amsterdam, waar hij carrière maakte als acteur en zanger. Als acteur speelde hij vele stukken in de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Als zanger bespeelde hij zowel de kleine als de grote theaters van de stad; het Felix Meritis werd zelfs jarenlang het Shaffy Theater genoemd. Ook bezong hij de stad in tal van liederen. Shaffy overleed op 1 december 2009 in het Dr. Sarphatihuis, in de Amsterdamse Plantagebuurt.

Bartels biedt via zijn website Hetlied.nl vaker kleinkunstwandelingen door Amsterdam aan. De verkoop voor de Shaffy-memorial-wandelingen zijn vrijdag van start gegaan. Deelnemers ontvangen gratis ook het boekje Langs kroegen en kathedralen, over het Amsterdam van Shaffy.