Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dance Valley doet zonnedansje voor jubileumeditie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
(Novum) - De twintigste editie van Dance Valley vindt zaterdag plaats, maar de organisatie van het dancefeest is al dagen aan het dansen. "We hopen natuurlijk op goed weer. We zijn druk bezig met een zonnedansje voor zaterdag", zegt programmeur Gerben Roos lachend tegen Novum Nieuws.

"Het weer is het enige dat we niet in de hand hebben. Als we ergens invloed op zouden willen hebben, is dat het wel", gaat Roos verder. De zonnedansjes van de organisatie zijn waarschijnlijk niet overbodig. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege onweersbuien met hagel en zware windstoten. Daar maakt Roos zich echter niet al te veel zorgen om. "Nederlanders zijn een beetje regen wel gewend. Die trekken gewoon een poncho aan en staan dan weer te dansen."

Voor dj's maakt het wel degelijk uit of het publiek in een lekker zonnetje of in de dampende regen staat. "Als je in de buitenlucht staat te draaien en het weer zit tegen, vlucht een groot deel van de festivalbezoekers toch een tent in", weet Gregor Salto, die zo vaak op Dance Valley stond dat hij de tel kwijt is. "Maar als alle factoren meewerken, is het top. Dan zijn de bezoekers ook blij. Dan zijn het net kinderen die naar de Efteling mogen en met een grote glimlach op hun gezicht door het Sprookjesbos lopen."

Dance Valley heeft een haat-liefdeverhouding met het weer. Was het in 2003 bloedheet, de editie van 2001 viel letterlijk in het water. De regen kwam met bakken uit de hemel, met als gevolg dat honderden festivalgangers onderkoeld raakten. Hoewel Dance Valley na die strop op de schop ging, noemt Roos dat niet het dieptepunt. "Dat was de editie van 2011, toen we twee kaarten voor de prijs van een moesten verkopen." Dat jaar trok Dance Valley slechts dertigduizend bezoekers, op de eerste editie in 1995 na de minste festivalgangers. "Maar het jaar daarna was absoluut een hoogtepunt", gaat Roos verder. "We waren afgeschreven, maar in 2012 waren we weer helemaal terug."

Ook toen Dance Valley in de jaren negentig begon, werd het festival aanvankelijk afgeschreven. "Men dacht dat dance echt een hype was, dat het wel over zou waaien. Maar de house is er nog en wij zijn er ook nog. Dat vieren we zaterdag. Niet alleen dat wij er nog zijn, maar ook dat de dance nog steeds springlevend is." Roos verwacht dat de jubileumeditie van Dance Valley zaterdag uitverkocht is.

"We hadden nooit durven dromen dat we de twintig jaar zouden halen", geeft Roos toe. "We staan er ook niet zo vaak bij stil, maar natuurlijk is het een mijlpaal. Ik ben pas 32, dus toen ik 12 jaar was en nog met autootjes speelde, was Dance Valley er al. En inmiddels kent iedereen over de hele wereld het festival."

Juist dat is volgens Salto, die ook voor het jubileumfeestje achter de draaitafels kruipt, de kracht van Dance Valley. "Het is een begrip geworden. Er zijn een paar festivals die echt tot de verbeelding spreken en Dance Valley is daar een van. Het is een geoliede machine die heel goed loopt."

Roos denkt dat vooral de diversiteit van het festival heeft bijgedragen aan de populariteit. "We zijn heel afwisselend. Hebben harde en zachte stijlen, podia binnen en buiten, groot en klein. En daarnaast is het terrein echt een magische plek, echt een vallei. Eigenlijk de enige vallei die we in Nederland hebben."

Voor de jubileumeditie heeft Dance Valley een groot aantal verrassingen in petto voor de bezoekers. Ook de dj's staan waarschijnlijk stil bij de verjaardag, schat Roos in. "Maar het moet geen historyshow worden, het gaat ook gewoon om de hedendaagse dance."

Salto belooft beide te doen. "Ik ga zeker stilstaan bij het jubileum, maar niet per se in mijn eigen set. Met Genairo Nvilla draai ik gewoon de muziek waarvan ik vind dat die nu moet worden gedraaid. Daar zullen ook wel wat oude nummers tussen zitten, maar dat is niet met het oog op het jubileum."

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.