Vrienden van Amstel Live viert mijlpaal

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
(Novum) - De eerste avond van de nieuwe reeks De Vrienden van Amstel Live! is direct een memorabele. De eerste show van de zestiende editie is tevens de honderdste show sinds de concertreeks in 1998 van start ging. Dat wordt donderdagavond gevierd met optredens van onder meer Golden Earring, Racoon, Miss Montreal en Nick & Simon. Daarna volgen tot en met 25 januari nog zeven concerten.

De concertreeks in de Rotterdamse Ahoy is populairder dan ooit. Voor het vijfde jaar op rij is het evenement volledig uitverkocht, maar nooit eerder gingen de kaarten zo snel de deur uit als voor deze editie. De Vrienden van Amstel Live! trekt dit jaar meer dan honderdduizend bezoekers, die voor het eerst in de geschiedenis van de concertreeks op meer dan twintig artiesten kunnen losgaan.

De Vrienden van Amstel Live! kende sinds de start vijf presentatoren: Manuëla Kemp, Barry Hay, Ellen ten Damme, Daphne Bunskoek en Xander de Buisonjé. Laatstgenoemde praat het evenement dit jaar voor de vijfde keer op rij aan elkaar. Hij en Guus Meeuwis traden er de afgelopen 99 shows het vaakst op. Meeuwis heeft bovendien het record van meest gezongen nummer op zijn naam staan met zijn 't Dondert en 't Bliksemt.

Tijdens de concertreeks traden tot nu toe veertig mannelijke artiesten, 21 vrouwelijke en vijftig verschillende duo's of bands op. In totaal speelden zij meer dan zeshonderd nummers. De Vrienden van Amstel Live! staat bekend om de gemoedelijke sfeer onder zowel de toeschouwers als backstage onder de artiesten. Het evenement wordt dan ook wel 'de grootste kroeg van Nederland' genoemd.

Het succes leverde bovendien De Helden van Amstel Live! op. Tijdens het op De Vrienden van Amstel Live! gebaseerde evenement steken Nederlandse zangers en zangeressen hits van artiesten en bands die hen hebben geïnspireerd in een nieuw jasje.