Ruim 110.000 euro subsidie voor cultuurprojecten Provincie Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Vier organisaties krijgen dit jaar in totaal ruim 110.000 euro subsidie. stichting Beeldlijn krijgen beide 16.800 euro voor hun activiteiten in 2014. Deze organisaties krijgenvoor de periode 2013-2016 jaarlijks een subsidie van de provincie.

Theater De Steeg
De Steeg ontwikkelt en speelt theatervoorstellingen voor jongeren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De spelers zijn zowel jonge acteurs in opleiding als volwassen acteurs. Het toneelstuk #Onderhuids gaat over pesten. Hierin gaat een leerling op zoek naar het waarom van pesten. De voorstelling geeft ook inzicht in pesten als groepsproces; welke impact pesten kan hebben en welke rol alle leerlingen hierbij spelen. In het project Voor je kiezen staat het maken van een profielkeuze centraal.

Grafisch museum GR-ID
Museum GR-ID gaat onder andere stagiaires inzetten en begeleiden bij onderzoeksopdrachten en projecten en diverse workshops organiseren. Verder wordt de buitenkant van het gebouw geschilderd. Het museum voor het realiseren van Grafische Ideeën (GR-ID), het voormalige Grafisch Museum Groningen, is een museum voor het grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving.

Foto Lobke Vale

© Nationale Horecagids