Backstreet Boys hebben zin in Nederlands optreden

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
(Novum) - De Backstreet Boys vinden het geweldig om volgend jaar weer op te treden in Nederland. "We vinden het altijd fantastisch om naar Nederland te komen", zei Howie Dorough voor de camera van Novum Nieuws. Maandag werd bekend dat de boyband, die anderhalve week geleden nog in de Qube in Amsterdam stond, op 24 maart in Ahoy komt zingen.

"We vieren dat we twintig jaar bij elkaar zijn en dat doen we graag met onze fans", zegt Kevin Richardson. De boyband, die in 1993 werd opgericht, is van plan zowel oude hits als nieuwe nummers in de show te verwerken.

Het laatste album van de Backstreet Boys, In a World Like This, verscheen in augustus en stond in Nederland op één in de Album Top 100. "Dat is fantastisch", vindt Richardson. "Het is ook een volwassener album", vult Dorough aan.

Het zou de Amerikanen niets verbazen als de terugkeer van Richardson in de groep ervoor heeft gezorgd dat de plaat goed scoorde in Nederland. De zanger vertrok in 2006, maar kwam vorig jaar weer terug. "Het heeft er wellicht mee te maken", aldus Richardson. "Ik kan me voorstellen dat mensen het fijn vinden om ons weer met z'n allen bij elkaar te zien."

De 42-jarige Richardson voelt zich inmiddels weer als een vis in het water in de band. "Het voelt goed en ik heb het naar mijn zin. Een van de redenen dat ik destijds vertrok, was dat ik het niet meer leuk vond." Tijdens zijn afwezigheid miste hij een hoop aspecten van de Backstreet Boys. "Het kost heel veel energie om een album te maken. Je moet het opnemen en promoten en daarna ga je toeren. Dat kost energie, tijd en toewijding. Je moet jezelf honderd procent geven. Ik miste de jongens en het muziek maken, maar niet de stress."