Beruchte dag van Groesbeek hindert wandelaars niet

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

(Novum) - De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse verloopt tot dusverre probleemloos. De Dag van Groesbeek, die door de beruchte Zevenheuvelenweg bekendstaat als een van de zwaarste dagen van het evenement, zorgde niet voor noemenswaardige incidenten, aldus een woordvoerder van de Vierdaagse.

"Lopers hebben zich goed voorbereid op het warme weer. Het advies om voldoende te drinken, op tijd rust te nemen en een pet te dragen lijkt goed te worden opgevolgd", aldus de zegsman. Met 28 graden is het de warmste dag tot nu toe. Het mooie weer zorgde donderdag opnieuw voor drukte langs de route.

Hoeveel wandelaars donderdag zijn gestart en er de eindstreep hebben gehaald wordt aan het einde van de middag bekendgemaakt. Vorig jaar vielen op de derde dag 935 wandelaars uit.

Vrijdag is de laatste dag van de Vierdaagse. Het wordt dan met gemiddeld 26 graden iets koeler. De laatste dag kent traditioneel weinig uitvallers. Vorig jaar ging het om 326 lopers die niet startten of afhaakten op de vrijdag.

De lopers worden vrijdagmiddag verwacht op de Via Gladiola, waar ze traditiegetrouw gladiolen krijgen van het publiek en het Vierdaagsekruisje in ontvangst nemen.