Blind dineren op Horecavabeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM - Een unieke culinaire belevenis in het donker. Dat is dit jaar mogelijk in de nieuwe 'Blind Bistro' op de Horecava, de horecavakbeurs. In de ledenlounge van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) staat AllesToegankelijk met deze 'Blind Bistro'. AllesToegankelijk en KHN willen met dit initiatief toegankelijkheid in de horeca stimuleren.

Blind Bistro
In de Blind Bistro kunnen horecaondernemers een verrassende culinaire belevenis in het donker meemaken. Tegelijkertijd ervaren zij hoe het is om met een beperking in een horecaonderneming te zijn. De Cas Spijkers Academie verzorgt de culinaire verassingen. Het 'dineren in het donker' wordt mede mogelijk gemaakt door Bartiméus, specialist in leven met een visuele beperking.

Gastvrijheid
Het thema van de ledenlounge van KHN is dit jaar 'Grenzeloos Gastvrij'. Het concept van AllesToegankelijk past daar naadloos in. Toegankelijkheid van een horecaonderneming wordt in grote mate bepaald door de gastvrijheid van de ondernemer en zijn personeel.

Om horecaondernemers te ondersteunen ontwikkelden AllesToegankelijk en KHN een gratis checklist. Deze checklist bestaat uit een aantal eenvoudige en praktische maatregelen die ondernemers en hun personeel helpen bij het realiseren van toegankelijkheidsverbeteringen.

© Nationale Horecagids