De smaak van smaak

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM - Wat is smaak? Vandaag de dag is koken uit een pakje de standaard. We grijpen gretig naar de kiloknallers... De supermarkt bepaalt. Het aanbod. De kwaliteit. En de smaak van ons land!

Helaas ligt de tijd dat de gemiddelde Nederlander dagelijks kookt met verse ingrediënten en kruiden uit eigen tuin ver achter ons. Ons drukke bestaan noopt tot fastfood en koken uit pakjes. De supermarkten springen hier op alle manieren gretig op in. Aanlokkelijke labels als 'biologisch' of 'bewust vers' moeten ons schuldgevoel afkopen.

Op 12 januari, dag vier van de Horecava, staat dit thema tijdens 'Tafel voor twee' centraal. Vier opvallende gasten schuiven aan tafel. Wie?

  • Rineke van Houten (schrijverscollectief De Laatste Paling en schrijft voor Vrij Nederland)
  • Tom Kellerhuis (oud-chef kunst van opinieweekblad HP/De Tijd en kok)
  • Nicoletta Tavella (eigenaar van een kookschool en populaire tv-kok in Italië)
  • Luca Consoli (hoogleraar Ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aanhanger van de slowfoodstroming)

Ook hun smaken verschillen. Wat is smaak? En wie bepaalt dat? Samen met de gasten zoekt 'Tafel voor twee' naar de definitie van smaak.

'Tafel voor twee' wordt opgenomen op steenworp afstand van de Rai, in delicatessenzaak Feduzzi in Amsterdam.

© Nationale Horecagids