Zevende editie Chefs Cup in Zuid-Tirol

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

ALTA BADIA - In de Italiaanse regio komen de Alpine en de Mediterrane keuken harmonieus samen. Daarom wordt dit jaar van 22 tot 27 januari 2012 de zevende editie georganiseerd van Chef's Cup in Alta Badia. Dit is hét culinaire evenement van de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Het jaarlijkse evenement is in het leven geroepen door de Michelin-sterrenkoks in Alta Badia en biedt een gevarieerd en smaakvol programma met sport, plezier en bovenal uitstekende gastronomie.

Thuisbasis voor dit traditionele evenement zijn de Dolomitici, drie restaurants in Alta Badia. Waaronder St. Hubertus, La Siriola en La Stüa Di Michil. Niet alleen het diner, maar ook het ontbijt staat deze winter volop in de schijnwerpers.

Geschiedenis van Chef's Cup
Het is begonnen in 2004 en bedacht door Norbert Niederkofler, de chef met twee Michelinsterren. Zijn doel was om verschillende chefs bij elkaar te brengen om de veranderingen en ontwikkelingen van de haute cuisine met elkaar te bespreken.

Omdat dit zo'n succes was, hebben de chefs besloten om vanaf 2009 het ook toegankelijk te maken voor het publiek. Traditie, goed eten en een adembenemend landschap in de Dolomieten worden gecombineerd en gedeeld met de gasten.

© Nationale Horecagids