Nieuwjaarsreceptie Leeuwarden groot succes

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

LEEUWARDEN - Op 2 januari 2012 organiseerde de gemeente Leeuwarden het eerste officiële nieuwjaarsfeest in Leeuwarden. Ruim 800 bezoekers bezochten Stadsschouwburg de Harmonie. Burgemeester Ferd Crone luidde namens het college het nieuwe jaar in met een korte toespraak en een toast.

Dit jaar koos de gemeente Leeuwarden vanwege de bezuinigingen voor een andere opzet van de nieuwjaarsreceptie. In plaats van 's avonds was het feest van 16.00 - 18.30 uur. Er was geen speciaal programma in de Aegon-zaal.

Het programma werd gehouden in de foyer. Hier werd onderling gezellig gepraat, mensen wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar en luisterden naar de muziek van het Frysk Jeugd Orkest en het Still life trio.

Speech
Burgemeester Ferd Crone kwam tijdens zijn speech nog terug op 2011.

"Juist als het moeilijk is, moet je niet in een hoekje zitten mokken, of afreageren op anderen. Je moet elkaar dan juist opzoeken. Je moet blijven investeren in je zelf, in anderen en met anderen. Dat zal de versterkte lijn zijn van ons collegebeleid. Samen dóórinvesteren in onder andere beter onderwijs, de prachtige binnenstad en bereikbaarheid", aldus Crone. 

Achterwerk in de kast
Bezoekers werden uitgedaagd om ter plaatse met het ‘achterwerk in de kast' te gaan. Ze konden kort en krachtig een nieuwjaarswens voor Leeuwarden op film laten zetten.

Alle nieuwjaarswensen zijn binnenkort terug te zien op de website van gemeente Leeuwarden.

© Nationale Horecagids