All that Wine... and Jazz

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

AMSTERDAM - Dat wijn en jazz een goede combinatie vormen, bleek wel uit de uitverkochte wijnproeverij All That Wine.. and Jazz in Amsterdam van een jaar geleden. Tijd dus voor een nieuwe editie.

Op zondagmiddag 15 januari zijn tussen 13.00 en 16.00 uur zo'n 60 wijnen te proeven en te bestellen van een zevental kleine maar fijne wijnimporteurs. Zij halen hun wijnen rechtstreeks van de wijnboer.

Dit is een aantrekkelijke gelegenheid om in een jazzy ambiance wijnen te leren kennen uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.

Bovendien worden bij elke bestelling wijnmagazines, gidsen én flinke kortingen weggegeven. Tijdens de proeverij bereidt het Michael Moore Quartet zich in de zaal voor op het aansluitende concert, dat start om 17.00 uur.

Welke wijnimporteurs geven acte de présence?
De deelnemende wijnimporteurs zijn: de Champagnist, de Geluksdruif, Good Grapes, Lekker Sapje, Rhône Value Wines, Wijnen uit de Elzas en Zibibbo.

Hun wijnen worden regelmatig goed ontvangen door vakbladen zoals Perswijn, Proefschrift en Winelife en door wijnschrijvers zoals Harold Hamersma, Mariëlla Beukers en Onno Kleyn.

Wat heeft het Bimhuis met wijn?
Dat het Bimhuis in Amsterdam een goed jazzpodium is, mag bekend zijn. Minder bekend is dat het Bimhuis beschikt over een uitstekend restaurant met een goede selectie van betaalbare kwaliteitswijnen.

Bovendien mag de fles mee de concertzaal in - uniek en prettig voor de ware wijn- en jazzliefhebb(st)er.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids