Eerste culinaire ballonvaart boven de Alpen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

VELP - Het wereldvermaarde ballonvaartfestival in Filzmoos in Oostenrijk (7 tot 14 januari 2012) heeft een primeur. Het Nederlandse CuliAir luchtballonrestaurant van meesterkok Angélique Schmeinck en piloot Bas Spierenburg van BAS Ballon vaart namelijk mee. Nog niet eerder mocht het festival een culinaire ballon als deelnemer begroeten.

Aan de eerste week van het festival doen vijfentwintig luchtballonnen uit de hele wereld mee met verschillende activiteiten en shows. Maar nu is het voor het eerst dat er een luchtballonrestaurant meedoet.

Deze primeur geldt voor Angélique Schmeinck die sinds 2003, als enige kok ter wereld, met haar bedrijf ‘CuliAir - Sky Dining' hoog boven de mooiste gebieden van Nederland unieke diners verzorgt. En dan nu voor het eerst ook in het buitenland en wel boven de Alpen.

Eigen ballon
"Nu heb ik een gloednieuwe eigen ballon", vertelt Schmeinck. "Deze is op 1 oktober, gelijk met de lancering van de digitale kookzender 24Kitchen, gedoopt en on air gegaan."

Deze ballon is speciaal voor CuliAir ontwikkeld en uitgerust met een uniek katrolsysteem om in de warmte van de nok van de ballon te kunnen koken. De ruime mand is ingericht als keuken en restaurant. Schmeinck heeft ook haar eigen succesvolle programma bij 24Kitchen.

‘Once in a lifetime'
"Het lijkt me geweldig boven de besneeuwde bergtoppen te kunnen varen en te genieten van prachtige vergezichten. Of neer te kunnen kijken op de skipistes", lacht ze.

De gasten die meevaren krijgen tijdens de vier uur durende ballonvaart allerlei culinaire winterspecialiteiten voorgeschoteld.

Voor meer informatie en beeldmateriaal klik hier,

© Nationale Horecagids