Servie presenteert culinaire rondreizen op Vakantiebeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

UTRECHT - Servië zal tijdens de aankomende Vakantiebeurs de nieuwe promotiecampagne "Soulfood Serbia" aan het publiek presenteren. Onder dit motto zijn er een aantal nieuwe reisproducten ontwikkeld waarin de gastronomie van Servië en haar verbondenheid met de Servische cultuur centraal staan.

Het Nationaal Bureau voor Toerisme en inbound touroperator Glob Metropoliten Tours hebben kun krachten gebundeld en samen presenteren zij een nieuwe serie van culinaire rondreizen, waarin men kennis maakt met de specialiteiten van de verschillende regio's in Servië.

Er zijn onder andere reisprogramma's naar het noorden van Servië wat bekend staat om haar culinaire hoogstandjes, en het oosten en zuiden van Servië met zijn meer traditionele gerechten. Ieder programma wordt begeleid door een gastronomie- en wijnexpert en een lokale gids. De vijf-daagse reizen voeren tevens langs de belangrijkste cultuur-historische bezienswaardigheden van het land

Kookworkshops
Tijdens de reis zal men tevens zelf Servische gerechten bereiden. De reisprogramma's omvatten workshops voor het maken van traditionele vleesgerechten, het maken van kaas en gebakjes en het koken met kruiden.

Daarnaast gaat men een dag vissen op de Donau waarbij met de gevangen vis een traditionele vissoep wordt bereid. De reisprogramma's zijn dan ook een bijzondere manier om de traditionele Servische gastvrijheid en cultuur van dichtbij te ervaren en te proeven.

© Nationale Horecagids