Belgie introduceert bijzondere culinaire activiteiten onder thema: Brusselicious

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

BRUSSEL - Twee uur in de tram door Brussel rijden en van een heerlijke maaltijd genieten. Dat is één van de bijzondere culinaire activiteiten onder het thema ‘Brusselicious' waarmee de Belgische hoofdstad op de Vakantiebeurs aandacht vraagt voor lekker eten en fijnproeverij.

Tijdens de beurs, van dinsdag 11 januari tot en met zondag 15 januari, is er een voorproefje in de stand van België waar bezoekers smaakvolle hapjes en drankjes krijgen voorgeschoteld.

Het blijft niet bij de unieke trambeleving. Op de zondagen in het zomerseizoen, officieel van 1 mei tot en met 15 september, kan iedereen meedoen aan grote picknicks in de Brusselse parken.

Gastronomie is een sterk thema van het toerisme in Wallonië en Vlaanderen. Wallonië legt een jaar lang het accent op de bekende streekproducten. Ardenner ham, Luikse wafels, kazen en mooie Abdij- en Trappistenbieren zijn al heel lang gekend.

Restaurants die vooral eigen streekwaren op de menukaart hebben mogen pronken met het speciale keurmerk 'Bistrot de Terroir', waarbij en passant wordt verwezen naar rondleidingen van brouwerijen in de omgeving.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids