Woensdag 6 juni 2012: het nieuwe haringseizoen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

RIJSWIJK - Het haringseizoen begint komend jaar op woensdag 6 juni. Op die dag start het seizoen met de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Vanaf deze datum zal deze haring overal te koop zijn en zullen de haringpartys op tal van plaatsen kunnen worden georganiseerd.

De vissector heeft gezamenlijk de officiële startdatum van het seizoen 2012 bepaald.

Voorzitter Doeke Faber van het Productschap Vis: "We zijn er trots op dat veel mensen uitkijken naar het moment waarop de jaarlijkse traditie van deze Hollandse Nieuwe start."

"Een unaniem startschot met dit seizoensproduct van hoge kwaliteit biedt iedereen weer een mooi moment om naar uit te kijken. Al streven we er natuurlijk naar dat de consument dit visje vervolgens weer gedurende het hele jaar zal nuttigen", aldus Faber. 

Om voortijdige verkoop van nog niet volledig volgroeide haring tegen te gaan heeft het Productschap Vis op verzoek van de branche een verordening vastgesteld. Hiermee kunnen handelaren die de officile startdatum van het haringseizoen niet respecteren daadwerkelijk worden bestraft.

© Nationale Horecagids