Chef-kok Peter van der Winden mag Koningsgerecht maken
Afgelopen donderdag stonden de vijf finalisten tegenover elkaar tijdens een live kookwedstrijd in Dudok aan de Maas. Daar serveerde iedereen een eigen versie van het Koningsgerecht.
Oranje-Bitter
Peter won met zijn gerecht ‘Oranje-Bitter’. Dit was volgens de jury een hyperlokaal gerecht en de juryleden vonden dat de smaken goed bij elkaar pasten. Het gerecht bestaat uit falafel, tortellini en pompoen. “Verder zat er erg veel in wat het koninklijk maakt, ook de kleur natuurlijk. Het hele gerecht klopt dus gewoon”, zei de jury.
De gerechten werden beoordeeld op originaliteit, ‘Rotterdams DNA’, passend bij deze tijd, gemak van bereiding en natuurlijk de smaak.
Programma Koningsdag
Het idee voor een Rotterdams Koningsgerecht is door Rotterdammers bedacht. Dit idee ontstond vorig jaar toen de inwoners hun ideeën konden inzenden voor een koningsdagprogramma. Zo werd het Koningsgerecht in het leven geroepen en is samen met De Buik van Rotterdam tot uitvoering gebracht.
Door: Nationale Horecagids