Studenten Freek Kenter en Jasper Koster van Nova College winnen Bokkedoorns award
De opdracht voor de koks was om een steak béarnaise met garnituur te bereiden. Ook moesten zij een ‘mystery-opdracht’ uitvoeren, serveren en toelichten aan de jury. De studenten gastheer/gastvrouw moesten voor het oog van de jury aan tafel steak tartare bereiden, wijn proeven en herkennen en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Daarnaast moesten de deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden. Beide categorieën leverde één winnaar op. Naast de Bokkedoorns Award en bijbehorend certificaat winnen zij ook een diner voor twee en een tweedaagse stage in tweesterrenrestaurant Bokkedoorns in Overveen. De beide winnaars wonen niet alleen in Haarlem maar werken daar ook. Jasper werkt in brasserie Bruis en Freek in restaurant Moustique.
Jury
De jury bestond uit Pascal Beeren (eigenaar Bokkedoorns), chef-kok van Bokkedoorns Roy Eijkelkamp, Haarlems Dagblad journalist Judy Nihof, maitre sommelier Niels van Overmeire van Bokkendoorns, Bourgondisch lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren en Novadocenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek.
De uitreiking sloot af met een borrel en hapjes voor alle deelnemers, hun ouders en hun leerbedrijven geserveerd door studenten van het Nova College.
Door: Nationale Horecagids