Chefs at the Parc: 50 Michelinsterren koken de sterren uit de hemel
Het programma telt vier avonden waarop de chefs gaan koken. Daar zullen klinkende namen gangen verzorgen die als parelsnoeren aan elkaar worden geregen tot overweldigende sterrenmenu’s. Negen chefs met drie Michelinsterren doen de acte de présence.
Belgische chef
Van de zuiderburen is chef Viki Geunes aanwezig bij het evenement, de chef van driesterrenrestaurant Zilte. Hij is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld smaakvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af om gasten te voorzien van een unieke culinaire ervaring. Hij heeft passie voor zijn vak, wat bijna obsessief te noemen is. Hij zoekt naar de perfectie in al zijn details, tovert een creatieve, genereuze en uiterst eigentijdse gerechten. Ver buiten de comfortzone. “De waardering die ik van mijn gasten krijg is mijn bron van energie. Als je – bij wijze van spreken – applaus krijgt van de gasten, dan geeft je dat enorm veel waardering. Het maakt je werk ook lichter.”
Drie driesterrenchefs uit Duitsland
Van onze oosterburen krijgen wij bezoek van maar liefst drie driesterrenchefs. Jan Hartwig van Restaurant JAN uit München, Thomas Bühner van voormalig restaurant La Vie en Marco Müller van Restaurant Rutz uit Berlijn. De laatste chef staat bekend om zijn nieuwe smaken en composities die je smaakpapillen doen ontploffen. Müller laat in zijn menukaart een ‘beknopte keuken zien die zijn eigen weg gaat’, aldus de Michelin Gids.
Spaanse chefs
Ook uit Spanje ontvangen we drie driesterrenchefs. Jesús Sánchez van Cenador de Amós, Francesco Sansalone van Cocina Hermanos Torres en Paolo Casagrande van Restaurant Lasarte. Zij werken alle drie graag met lokale Spaanse producten en zoeken naar verbintenis met de natuur en het Spaanse culinaire erfgoed. Casagrande: “De natuur weet het beste en wij volgen haar regels. Onze obsessie om te werken met de beste producten die de natuur, de zee en de seizoenen bieden en deze om te zetten in een gastronomische ervaring.”
Programma
Het programma van Chefs at the Parc op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen kent vier avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. De eerste twee dagen met het openingsdiner en de ‘Talents op Europe Lunch’ zijn al uitverkocht. Voor ‘The Best of Europe Diner’ op zondag 14 mei waar enkele chefs hun beste gerecht bereiden en het afsluitende ‘The Grand Finale Diner’ zijn nog wel enkele kaarten te verkrijgen. Ook voor ‘The Kitchen Party’ kunnen gasten nog een kaartje kopen. Bij dit evenement is de menukaart samengesteld als een wandeling langs chefs op de verschillende locaties van Parc Broekhuizen. Tijdens deze wandeling doen gasten natuurlijk ook in het monumentale landhuis aan; de thuisbasis van sterrenrestaurant Voltaire (1 ster). Op de website www.chefsattheparc.nl is meer informatie te verkrijgen over het culinaire evenement.
Door: Nationale Horecagids