Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chefs at the Parc: 50 Michelinsterren koken de sterren uit de hemel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Chefs at the Parc: 50 Michelinsterren koken de sterren uit de hemel / Foto: Chefs at the Parc
Van zaterdag 13 mei tot en met dinsdag 16 mei organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de tweede editie van het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Daar gaan internationaal bekende sterrenchefs vier dagen lang hun kookkunsten delen met gasten die naar dit unieke evenement komen. De chefs gezamenlijk zijn goed voor meer dan vijftig sterren.

Het programma telt vier avonden waarop de chefs gaan koken. Daar zullen klinkende namen gangen verzorgen die als parelsnoeren aan elkaar worden geregen tot overweldigende sterrenmenu’s. Negen chefs met drie Michelinsterren doen de acte de présence.

Belgische chef

Van de zuiderburen is chef Viki Geunes aanwezig bij het evenement, de chef van driesterrenrestaurant Zilte. Hij is geen gewone chef. Als autodidact met een buitengewoon ontwikkeld smaakvermogen tast hij rusteloos de grenzen van het culinair maakbare af om gasten te voorzien van een unieke culinaire ervaring. Hij heeft passie voor zijn vak, wat bijna obsessief te noemen is. Hij zoekt naar de perfectie in al zijn details, tovert een creatieve, genereuze en uiterst eigentijdse gerechten. Ver buiten de comfortzone. “De waardering die ik van mijn gasten krijg is mijn bron van energie. Als je – bij wijze van spreken – applaus krijgt van de gasten, dan geeft je dat enorm veel waardering. Het maakt je werk ook lichter.”

Drie driesterrenchefs uit Duitsland

Van onze oosterburen krijgen wij bezoek van maar liefst drie driesterrenchefs. Jan Hartwig van Restaurant JAN uit München, Thomas Bühner van voormalig restaurant La Vie en Marco Müller van Restaurant Rutz uit Berlijn. De laatste chef staat bekend om zijn nieuwe smaken en composities die je smaakpapillen doen ontploffen. Müller laat in zijn menukaart een ‘beknopte keuken zien die zijn eigen weg gaat’, aldus de Michelin Gids.

Spaanse chefs

Ook uit Spanje ontvangen we drie driesterrenchefs. Jesús Sánchez van Cenador de Amós, Francesco Sansalone van Cocina Hermanos Torres en Paolo Casagrande van Restaurant Lasarte. Zij werken alle drie graag met lokale Spaanse producten en zoeken naar verbintenis met de natuur en het Spaanse culinaire erfgoed. Casagrande: “De natuur weet het beste en wij volgen haar regels. Onze obsessie om te werken met de beste producten die de natuur, de zee en de seizoenen bieden en deze om te zetten in een gastronomische ervaring.”

Programma

Het programma van Chefs at the Parc op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen kent vier avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. De eerste twee dagen met het openingsdiner en de ‘Talents op Europe Lunch’ zijn al uitverkocht. Voor ‘The Best of Europe Diner’ op zondag 14 mei waar enkele chefs hun beste gerecht bereiden en het afsluitende ‘The Grand Finale Diner’ zijn nog wel enkele kaarten te verkrijgen. Ook voor ‘The Kitchen Party’ kunnen gasten nog een kaartje kopen. Bij dit evenement is de menukaart samengesteld als een wandeling langs chefs op de verschillende locaties van Parc Broekhuizen. Tijdens deze wandeling doen gasten natuurlijk ook in het monumentale landhuis aan; de thuisbasis van sterrenrestaurant Voltaire (1 ster). Op de website www.chefsattheparc.nl is meer informatie te verkrijgen over het culinaire evenement.

Door: Nationale Horecagids

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.