Gemeente Amsterdam deelt nieuwe 24-uursvergunning uit aan horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In Amsterdam konden horecaondernemers een aanvraag indienen voor een 24-uursvergunning. De gemeente heeft nu nieuwe vergunning afgegeven voor horecazaken in de hoofdstad. Het is opvallend dat zij deze vergunning aan twee restaurants hebben verleend. Met deze nieuwe ronde zijn er in totaal vijftien zaken die deze vergunning hebben, meldt AT5.

Met deze vergunning wordt het toegestaan om zelf een sluitingstijd te bepalen. Horecazaken mogen gedurende de hele 24 uur openblijven en evenementen houden. De gemeente schrijft in een persbericht dat zij hiermee het dag- en nachtleven van de stad bruisender willen maken. De verleende vergunningen gelden voor drie jaar en kunnen daarna nog één keer verlengd worden voor eenzelfde periode.

Twee restaurants

De twee horecazaken die een vergunning hebben ontvangen zijn Meo’s Colloseum in Amsterdam-West en Northside Streetfood Corner in, je raadt het al, Amsterdam-Noord. Zij mogen vanaf nu de deuren 24 uur lang openhouden.

Cultureel programma

Om de vergunning te krijgen, moeten de ondernemingen een verrijking worden voor de stad. Dat kan door een cultureel programma te hebben. Wethouder Touria Meliani van Cultuur geeft aan dat de nacht en alle initiatieven die daardoor zijn ontstaan van groot belang zijn voor de stad. “De nacht heeft alle Amsterdammers wat te beiden en met deze vergunningen wil het college initiatieven in de nacht verder versterken en ondersteunen”, aldus de wethouder.

Om tot een beoordeling te komen hebben de stadsdelen en de politie naar de horecazaken gekeken om te bepalen of zij geschikt zijn voor een 24-uursvergunning. Daarnaast is het mogelijk voor de burgemeester om aanvullende voorwaarden te stellen aan de horecazaken met deze vergunning en kan de gemeente de vergunning ook weer intrekken.

Door: Nationale Horecagids