Nederland plaatst zich voor de finale van Global Chefs Challenge
Tijdens de Europese voorronde in Rimini hadden 18 teams uit Europa 2,5 uur de tijd om een voorgerecht en hoofdgerecht te bereiden. Verplichte ingrediënten waren heilbot en kalfsvlees. Dat kwam goed uit, want kalfsvlees is één van de signatuurgerechten van de chefs. Zo wisten zij hoge ogen te gooien bij de vakjury, die op zijn beurt de gerechten van Michelinklasse noemde.
Mooie prestatie
De teammanager, Bert van Manen, geeft aan dat zij kort voor de wedstrijd waren uitgenodigd om deel te nemen. De Italiaanse chefsvereniging vroeg hen om te komen en ‘de jongens hebben dit snel opgepakt’. De teammanager stelt dat zij ondanks de korte voorbereidingstijd een mooie prestatie hebben geleverd en hij geeft aan veel vertrouwen in de chefs te hebben.
In de vakjury zit maar één Nederlands jurylid, Waldrik Kremer. Hij geeft aan dat de prestatie van de Michelinchefs laat zien dat er in Nederland goede koks in het hogere segment werken. “Na een mooie prestatie van het team in Luxemburg in november geeft deze kwalificatie aan dat wij echt meedoen in de top”, zegt Van Manen.
De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Association of Chefs Societies. Het Gastronomisch Gilde is namens Nederland aangesloten bij de vereniging.
Door: Nationale Horecagids