Sterk gestegen kosten doen evenementenhal De Hofnar in Aalten de das om

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Eind maart gaat de populaire evenementenhal De Hofnar in Aalten de deuren sluiten. Door de flink hogere energiekosten en een slecht geïsoleerd pand komt er na bijna een decennium aan voorstellingen, evenementen en concerten in het pand een einde. Dit meldt Omroep Gelderland.

Het evenementencentrum laat via een bericht op hun Facebookpagina weten dat het één van hun moeilijkste beslissingen is geweest die zij ooit hebben moeten maken. “We kijken dankbaar terug op een mooie, onvergetelijke tijd”, zo luidt het bericht.

De Hofnar is vorige maand tweemaal benoemd tot de populairste horecalocatie van Midden Nederland. Dat kwam onder andere door de vele bezoeken die internationale artiesten brachten aan de evenementenhal in Aalten.

Slechte isolatie

Het bestuur van De Hofnar heeft tevergeefs geprobeerd het pand te verduurzamen door het beter te isoleren. Het idee was om op deze manier de energierekening naar beneden te kunnen schroeven. Helaas is gebleken dat het niet mogelijk is om het pand dusdanig te verduurzamen. In het bericht op sociale media stelt het bedrijf dat zij vele malen een poging hebben gewaagd, maar dat deze onsuccesvol bleken.

Verenigingen in pand

Het evenementencentrum was niet de enige onderneming in het pand. Zo kan men hier ook de Aaltense Bridgeculd, het Aaltense Mannenkoor en een schilderclub. Het is nog niet bekend wat voor consequenties het sluiten van de eventhal heeft voor deze verenigingen.

De evenementen die bij De Hofnar gepland staan zullen doorgaan tot de sluiting. Zo staan er onder andere de Foute Party van Q-Music, een Irish Afternoon en een internationaal tributefestival met hardrockbands op de agenda.

Door: Nationale Horeacgids