De 17-jarige Robin Krikken nam horeca-certificaat en beker in ontvangst

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Vier studenten van Drenthe College in Meppel hebben gestreden om een ticket voor de kwalificatiewedstrijd van ‘Skills Heroes’. Dit is een horeca vakwedstrijd voor mbo. Robin Krikken ging er met de winst vandoor.

De 17-jarige Krikken woont in Hoogeveen en mocht van regiodirecteur Silvester Koehoorn een beker, bon en certificaat in ontvangst nemen. Krikken glunderde van oor tot oor door de woorden van de vakjury. Zo roemde de souschef van Fletcher in Emmen hem om zijn hoge niveau. Met name Krikken’s dessert was in de smaak gevallen.

Black box

De studenten kregen twee uur uur om een lunch te bereiden. Deze moet bestaan uit een soep, maaltijdsalade en dessert voor twee personen. Vooraf wisten de studenten niet met welke ingrediënten zij mochten werken.

Gerechten

Krikken geeft aan een soep van pompoen-compote te hebben gemaakt. Deze heeft hij op smaak gebracht door sinaasappel, gember, geroosterde pompoenpitten en het olie van ras el hanout. Voor de maaltijdsalade koos hij voor een oosterse noedelsalade met gerookte kip en seizoensgroenten. Het dessert werd een mousse van kokosmelk, roze peper en gekarameliseerde ananas met een saboyon van rum.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer