Vijfduizend jongeren moeten Leidens Ontzet ergens anders vieren

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In 2019 werd het Leidens Ontzet voor het laatst écht gevierd. Destijds werd het al duidelijk dat het gebied zoveel mensen trok dat eigenlijk onverantwoord was. Dit meldt de Sleutelstad.

Achteraf werden de risico’s toch te groot bevonden, ondanks dat er tijdens het Leidens Ontzet in 2019 werd afgezet met beveiligers. Dit moest ervoor zorgen dat er niet teveel mensen in het gebied zouden komen. Niet alleen horeca-ondernemers vinden het achteraf onverantwoord, maar ook de gemeente. Beide partijen willen die verantwoordelijkheid dan ook niet meer dragen, aldus burgemeester Lenferink.

Corona

De aankomende editie is de eerste keer dat het Leidens Ontzet weer volledig open mag sinds corona. Lenferink denkt dat het feest alsnog gevierd kan worden als het virus weer opspeelt.

Regels

Er komen tijdens de nieuwe editie een aantal regels. Zo mogen er geen pontons meer op het water. Daarnaast mag er ook geen live muziek in het gebied rond het water van de Nieuwe Rijn. Ook mag het gebied niet meer worden afgezet met hekken. Volgens Lenferink wil je dat ook niet met zo’n feest.

Park Matilo voor jongeren

Net als vorig jaar zal een deel van het publiek het feest ergens anders moeten vieren. Er komt dan ook een groot feest gericht op jongeren op het festivalterrein in Park Matilo. Daar is plek voor 5.000 mensen. Alle kaarten zijn al uitverkocht.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer