Buitengewone aanschuiftafel op Dag van de Vrede

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Samen eten en luisteren naar hoopvolle verhalen. Op woensdagavond 21 september slaan het Zuiderparktheater, de Aanschuiftafels van de Participatie Keuken, Haags Verhaal en Just Peace de handen ineen. In de openlucht wordt een Buitengewone Aanschuiftafel met 150 gasten georganiseerd. Deze eerste editie valt op de Dag van de Vrede en is het startsein van de Just Peace Month. Het thema van de Just Peach Month dit jaar is: “Hoop in tijden van tegenspoed”. Gezien de meerdere crisissen waarmee iedereen over de wereld wordt geconfronteerd, biedt dit thema een podium voor inwoners en organisaties om samen te praten over vrede en om te laten zien hoe zij bijdragen aan een meer vreedzame en rechtvaardige wereld.

Wat kun je verwachten? 

De Buitengewone Aanschuiftafel bestaat deze avond uit vijf verschillende ‘restaurantjes’ rondom de tribune van het Zuiderparktheater. Deze vijf ‘restaurantjes’ worden ieder gehost door een vaste buurtaanschuiftafel. Vijf wijken zijn daarmee vertegenwoordigd. De Aanschuiftafels komen normaal op een vast moment en plek samen en zijn allen aangesloten bij de Participatie Keuken.

5 gangen 

De gasten worden over één van de vijf groepen verdeeld. Per gang wandelen ze langs een restaurantje waar je een gerecht geserveerd krijgt. In ieder restaurant worden persoonlijke verhalen geïnspireerd door het Just Peace thema van dit jaar “Hoop in tijden van tegenspoed” verteld. Zo ontmoet iedereen vijf verschillende Haagse stadsgenoten die een ‘parel van hoop’ uit hun wijk zijn. Tussen de gangen van dit bijzondere diner door zijn er troubadours, spokenword artiesten en musici die je van de ene naar het andere restaurant begeleiden. Het programma wordt gezamenlijk afgesloten met een gezamenlijk vredesmanifest.

Het programma is op 21 september van 16:30 tot ongeveer 20:00 uur in het Zuiderpark theater. Meer informatie en tickets zijn te vinden op zuiderparktheater.nl 

Door: Nationale Horecagids