Brandersfeesten Schiedam worden gecoördineerd door gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De Brandersfeesten worden op het gebied van de veiligheid gecoördineerd door de gemeente Schiedam. De stichting en de lokale horeca moesten eerder zelf voor een veiligheidsplan zorgen, maar dat is inmiddels van de baan. Dit meldt het AD.

De gemeente en de stichting hebben de afgelopen weken met elkaar aan tafel gezeten om te praten over de gang van zaken rondom het feest. Na drie jaar corona-afwezigheid keren de Brandersfeesten namelijk terug. Het evenement moet in de binnenstad van Schiedam gehouden worden zoals voorheen.

Lokale politieke partij

Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. De nieuwe lokale politieke partij ‘Alles voor Schiedam’ heeft recent aangekaart dat de ondernemers in de horecabranche in Schiedam moeite hebben om alle vergunningen aan te vragen. Ook wordt er gestoeid met de veiligheidseisen.

Veiligheid moet goed geregeld zijn

Voor de coronapandemie had de stichting een overkoepelende rol. Toen recent werd bekend gemaakt dat er geen kans zou zijn om deze rol te blijven aanhouden, is de stichting om de tafel gegaan met de gemeente Schiedam. Veiligheid moet immers goed geregeld zijn.

Beveiligingsbedrijf aansturen

Wethouder Frans Hamerslag geeft aan dat de gemeente heeft aangeboden om voor deze keer de coördinatie van de onderdelen op veiligheid en het daarbij behorende plan te verzorgen. Concreet betekent dit dat de gemeente nu het ingehuurde beveiligingsbedrijf gaat aansturen in plaats van de stichting zelf.

De Brandersfeesten zijn in het laatste weekend van september.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer