Horecaondernemers terughoudend bij Drentse Fiets4Daagse

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Nog een paar dagen en dan zullen duizenden mensen in Drenthe op de fiets stappen voor de Drentse Fiets4Daagse. De organisatie hoopt dat er ruim achtduizend deelnemers zijn. Dit meldt RTV Drenthe.

Op dit moment hebben circa vierduizend mensen zich ingeschreven. Zij willen alle vier dagen fietsen. Daarnaast zijn er ook mensen die een of twee dagen willen meefietsen. Voorzitter Jan Broertjes geeft aan dat het aantal voorinschrijvingen hoger is dan afgelopen jaar, maar tegelijkertijd ook weer iets lager dan werd gehoopt.

Geen online inschrijving meer

Het afgelopen jaar moesten deelnemers zich verplicht online inschrijven. Inmiddels is dit niet meer nodig, omdat de coronamaatregelen zijn opgeheven. De verwachting is daarom dat er veel deelnemers zullen zijn die zich ter plekke nog zullen aanmelden.

Broertjes is opgelucht dat de Fiets4Daagse dit jaar weer op de ‘traditionele manier’ kan doorgaan. Het afgelopen jaar mochten er geen activiteiten onderweg plaatsvinden. Daarmee kan er dit jaar wel weer uitgepakt worden. Er zijn weer volop kinderactiviteiten, zoals vanouds. Deelnemers mogen bijvoorbeeld door Wildlands fietsen en een bezoek brengen aan een boerderij.

Norg geen startplaats

Door een tekort aan vrijwilligers is het helaas niet gelukt om Norg als startplaats aan te wijzen. Dit jaar kunnen deelnemers van de Fiets4Daagse starten vanuit Dalen, Assen, Emmen, Diever, Westerbork en Meppel voor afstanden van dertig tot zestig kilometer.

Horeca terughoudend

Horecazaken zijn dit jaar meer terughoudend. Broertjes geeft aan dat de andere jaren door de horecaondernemers werd gehoopt dat de deelnemers langs hun café of restaurant zouden komen. Nu staan de ondernemers er niet meer zo om te springen, omdat zij een groot personeelsgebrek hebben in de sector.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer