Jong horecatalent uit Twente laat zien dat de horeca toekomst heeft

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De horeca heeft toekomst. Dit laten Marly Sauer en Joey Roozeboom zien. Sauer won een bronzen medaille tijdens het NK-gastheerschap en Roozeboom is deelnemer aan de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs op 16 mei in Beverwijk. Dit meldt TwenteFM.

Sauer begon op haar vijftiende te werken bij Grand Café de Steeg in Borne, waar ze haar passie voor de horeca ontdekte. Daarna schreef ze zichzelf in bij de Cas Spijkers academie. Inmiddels werkt Sauer met plezier bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte.

Vorige maand deed Sauer mee aan het kampioenschap Word skills Netherlands. Hier won zij een bronzen medaille. Sauer deed mee als eerstejaars leerlinge van het ROC, terwijl de wedstrijd voor tweedejaars leerlingen is bedoeld.

Kookwedstrijd 

Al van jongs af aan hielp Roozeboom in de keuken van het restaurant van zijn ouders in Enschede. Zijn liefde voor de horeca werd hierdoor al vroeg aangewakkerd. Hij wil anderen enthousiasmeren voor het vak.

Roozeboom is een van de zes deelnemers uit heel Nederland die meedoet aan de kookwedstrijd op hoog niveau. Hij moet daar koken uit een ‘black box’ waarvan alleen het hoofdingrediënt kalfsvlees vooraf bekend is gemaakt. Roozeboom moet in 3,5 uur alles vakkundig en creatief gaan bereiden. Als hij de wedstrijd wint, gaat hij in oktober naar Mexico City om te strijden voor de wereldtitel tegen 25 andere landen.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer