Ondernemers van trouw- en feestzalen draaien overuren

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Trouw- en feestzalen draaien overuren. Bij sommige locaties is het zo druk, dat er pas aan het einde van het jaar weer plek is. Dit meldt de Gelderlander.

Er zijn met name veel ‘inhaalfeesten’. Sommige feesten zijn wel vier keer verplaatst. De reden om het glas te heffen varieert van jubilea zoals een 12,5-jarig huwelijk tot reünies en gala’s van scholen. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe aanvragen, vooral van bedrijfsfeesten en verjaardagen.

Trouwsector

De trouwsector maakt ook overuren. Opvallend is dat steeds meer bruidsparen ervoor kiezen om midden in de week een bruiloft te houden in combinatie met een diner en een dagprogramma, aldus Frank Berg, medewerker van De Veenderhoeve in De Klomp.

De Stichting Trouwbranche Nederland (STNL) geeft aan dat er bijna zeven dagen per week wordt getrouwd. Er is sprake van een hysterische drukte. Normaal zijn de maanden mei tot en met oktober populair om in te trouwen, maar nu zijn ook de wintermaanden volgeboekt. Bekende trouwlocaties hebben zelfs pas in september volgend jaar plek voor nieuwe bruiloften.

Opluchting

De ondernemers van de trouw- en feestzalen reageren opgelucht op de drukte, omdat zij nog aan het herstellen zijn van de klap door de coronapandemie. Toch geven zij ook aan dat het spannend wordt als alles compleet open is en er bijvoorbeeld weer grote evenementen komen. Tot nu toe zijn er nog geen boekingen afgezegd vanwege het personeelstekort, maar de ondernemers houden hun hart vast.

Door: Nationale Horecagids