Plantaardige burgers van chef Diego Buik tijdens het DGTL festival

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tijdens het paasweekend wordt de 8e editie van het DGTL festival in Amsterdam georganiseerd. Naast muziek en kunst staat duurzaamheid ook centraal. Daarom worden er plantaardige burgers verkocht door Diego’s burgers. Dit melden Lunchroom en DGTL.

In 2017 kreeg DGTL al te horen het meest duurzame en innovatieve festival van Amsterdam te zijn. In 2019 werd het uitgeroepen tot het meest duurzame festival in de wereld. Het streven is om dit jaar een volledig circulair evenement te worden. Dit houdt onder andere in dat het eten volledig plantaardig is en iedere bezoeker minder dan 100 gram afval produceert.

Duurste burger ter wereld

Diego Buik van Diego’s Burgers in Rotterdam heeft eerder de prijzen ‘Beste burger van Rotterdam’ en ‘Duurste hamburger ter wereld’ mogen binnenslepen. De laatstgenoemde bestaat uit bladgoud, kaviaar en kreeft en is voor 2050 euro te eten in onder andere Saoedi-Arabië.

Dit jaar verkoopt de chef op DGTL een exclusief voor het festival gemaakte plantaardige burger. Daarnaast heeft Buik tijdens het paasweekend ook een eigen Chef’s Table pop-up, een concept waarbij bezoekers een tafel boeken naast of in de keuken.

Door: Nationale Horecagids