De organisatie van de Nationale Horecadag gaat een week lang een event houden waarmee ze het imago van de horeca willen opkrikken. Voorheen hield de organisatie het bij een Nationale horecadag, maar dit jaar pakken ze uit met een XXL versie: de Week van de horeca. Ook hebben ze een verkiezing gelanceerd waarbij het leukste horecateam van Nederland kan worden gekozen. Het event vindt plaats van 20 tot en met 25 september. Dit meldt HorecaMagazine.nl.
De horecasector staat onder druk door een personeelstekort. Tijdens deze week worden dan ook alle krachten van de horecabranche gebundeld. Zo werken onder andere opleidingen, horecabedrijven en het FNV Horeca samen. Het Gastronomisch Gilde, VHC en L1NDA werken net als bij de horecadag, ook mee aan dit event. Ze willen laten zien waarom het werken en leren in de horeca zo fantastisch is. Hiermee hopen ze ook mensen uit een ander werkveld te enthousiasmeren voor een baan of studie in de horeca. Aanmelden voor horecabedrijven is gratis als zij een een workshop of rondleiding voor werkzoekenden organiseren.
Huidige horecamedewerkers in de spotlights
De Week van de horeca wil tijdens het event extra aandacht besteden aan alle huidige horecamedewerkers. Deze werknemers houden de horeca in deze onzekere tijd draaiende. Volgens Hans Everse, voorzitter van het het Gastronomisch Gilde moeten we ze extra trots maken op hun baan.
Verkiezing leukste horecateam van Nederland
Voor alle horecabedrijven en -medewerkers is er een nationale verkiezing in het leven opgezet. Zij kunnen zich gratis aanmelden en moeten de jury overtuigen waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn. Deze jury bestaat onder andere uit Milo Berlijn en Patrick Treichl (Gastvrijheidscoach). De finalisten worden door een samengestelde jury uit bovenstaande vakmannen en horecastudenten bezocht. Hiermee willen ze de verbinding tussen de toekomstige horecatalenten en het werkveld stimuleren. Een goede aansluiting met het werkveld is belangrijk om de studenten te enthousiasmeren om na hun studie voor een horecabaan te kiezen.
Door: Nationale Horecagids