Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Week van de horeca organiseert verkiezing: Leukste horecateam van NL

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De organisatie van de Nationale Horecadag gaat een week lang een event houden waarmee ze het imago van de horeca willen opkrikken. Voorheen hield de organisatie het bij een Nationale horecadag, maar dit jaar pakken ze uit met een XXL versie: de Week van de horeca. Ook hebben ze een verkiezing gelanceerd waarbij het leukste horecateam van Nederland kan worden gekozen. Het event vindt plaats van 20 tot en met 25 september. Dit meldt HorecaMagazine.nl.

De horecasector staat onder druk door een personeelstekort. Tijdens deze week worden dan ook alle krachten van de horecabranche gebundeld. Zo werken onder andere opleidingen, horecabedrijven en het FNV Horeca samen. Het Gastronomisch Gilde, VHC en L1NDA werken net als bij de horecadag, ook mee aan dit event. Ze willen laten zien waarom het werken en leren in de horeca zo fantastisch is. Hiermee hopen ze ook mensen uit een ander werkveld te enthousiasmeren voor een baan of studie in de horeca. Aanmelden voor horecabedrijven is gratis als zij een een workshop of rondleiding voor werkzoekenden organiseren.

Huidige horecamedewerkers in de spotlights

De Week van de horeca wil tijdens het event extra aandacht besteden aan alle huidige horecamedewerkers. Deze werknemers houden de horeca in deze onzekere tijd draaiende. Volgens Hans Everse, voorzitter van het het Gastronomisch Gilde moeten we ze extra trots maken op hun baan. 

Verkiezing leukste horecateam van Nederland

Voor alle horecabedrijven en -medewerkers is er een nationale verkiezing in het leven opgezet. Zij kunnen zich gratis aanmelden en moeten de jury overtuigen waarom zij het leukste horecateam van Nederland zijn. Deze jury bestaat onder andere uit Milo Berlijn en Patrick Treichl (Gastvrijheidscoach). De finalisten worden door een samengestelde jury uit bovenstaande vakmannen en horecastudenten bezocht. Hiermee willen ze de verbinding tussen de toekomstige horecatalenten en het werkveld stimuleren. Een goede aansluiting met het werkveld is belangrijk om de studenten te enthousiasmeren om na hun studie voor een horecabaan te kiezen. 
 
Aanmelden voor ‘Het leukste horecateam van Nederland’ kan tot 15 september. De finalisten worden op 20 september bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een cheque t.w.v. 1000 euro voor een teamuitje en de wisselbeker.
 
 
Door: Nationale Horecagids

 

29 mei '24 (13:18)

Horecabazen weer geïnteresseerd in uitzendlicenties EK

Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.