Gorinchem wil geen rellen en verbiedt urban

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem heeft urban muziek in haar stad verboden. Zij wil niet dat op het grote Zomerfeest in haar stad urban bands of artiesten spelen vanwege het veiligheidsrisico.

Dat stelt de CDA-politicus vrijdag in een interview op RTV Rijnmond. “Het ene muziekgenre is veiligheidsgevoeliger dan het andere”, aldus de burgemeester. “Urban willen we hier niet. Bij urban muziek heb je meer kans op relletjes. Daar zitten we niet op te wachten in Gorinchem.”

Volgens Melissant heeft zij samen met de hulpdiensten per muziekgenre een veiligheidsprofiel opgesteld. Daaruit bleek dat urban te onveilig zou zijn. “Wij willen in Gorinchem goed feesten en het leuk houden.”

Urban is volgens de CDA-coryfee het enige genre dat een veiligheidsrisico vormt. De formatie Broederliefde, die onder dit genre valt, was vorige jaar één van de hoofdacts op het Zomerfeest in de stad. Dit leidde tot meer drukte dan de gemeente had verwacht.

De gemeente Gorinchem was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar of toelichting. Op de Zomerfeesten in de stad treden wel onder meer de Gebroeders Ko en Thijs van Leer op.