Na flinke brand opent Tante Pietje in Den Bosch weer op 10 juli
Bistro Tante Pietje is niet de enige onderneming van Lankhaar. Ook restaurants Jaxx Marina (Tilburg) en Pastis (Rosmalen) staan op zijn naam. Daarnaast opent de ondernemer later dit jaar een nieuw Aziatisch restaurant in Den Bosch. Wel zegt Lankhaar dat hij de meeste waarde hecht aan Tante Pietje. “Het is een begrip in Den Bosch”, zegt Lankhaar, die al twintig jaar de horecazaak bestiert. “Toen de brand uitbrak waren we net een jaar open sinds corona. Dat was dus minder.. Ik werd om 1.30 uur wakker gebeld door de buurman en ik dacht: ‘Wie belt mij nu op dit tijdstip?’ Hij vertelde toen dat er een brand was uitgebroken in Tante Pietje.” Toen hij op de camerabeelden keek en niks zag wist hij genoeg.
Grote schade
Die nacht werd de brand wel geblust, maar de schade bleek groot. De brandweer vertelde hem dat hij met mazzel zijn zaak rond kerst kon openen. Experts zeiden dat het hele pand moest worden verbouwd. Er zat zelfs roet tussen de isolatie.
Doordat er snel werd geschakeld en ook een aannemer werd gevonden, konden de werkzaamheden sneller dan gedacht plaatsvinden. Dat had ook gevolgen voor de opening, die van kerst naar juli is verschoven. Lankhaar is daar erg opgelucht door.
Nieuw interieur
Na de verbouwing is Tante Pietje een kleine metamorfose ondergaan. Zo is er een nieuwe keuken aangebracht en is het interieur van top tot teen veranderd. Alleen de bar en lambrisering zijn hetzelfde gebleven. Het is en blijft een plek voor ‘Brabantse gezelligheid’, volgens Lankhaar. Daarom wordt het interieur verder aangekleed met ‘oude’ spullen. Lankhaar vertelt dat de muur bij de entree een roze kleur heeft gekregen. Ook hangen er Franse bistrolampen aan het plafond en zijn er grote pin-ups op de muren geschilderd.
Tijdsinvulling
Precies een dag voordat de brand uitbrak in Tante Pietje gingen er drie nieuwe fulltimers starten. Die zijn in de maanden dat de zaak gesloten was gewoon doorbetaald, zegt Lankhaar. Hij wilde deze personeelsleden graag houden. Om ze een tijdsinvulling te geven, zijn ze dingen gaan doen waar normaal gesproken weinig tijd voor is. Zo gingen ze langs leveranciers, restaurants, volgden een wijncursus en een masterclass bij HANOS. De vaste medewerkers werden ook meegenomen naar Rome. “Zo houd je een goede band met het personeel”, aldus Lankhaar.