All day breakfast-concept by Jarmusch opent tweede zaak in Rotterdam
Het nieuwe pand van by Jarmusch heeft binnen een oppervlakte van 250 vierkante meter en buiten een groot terras met zon van 100 vierkante meter. Oprichter Ruben Venema stelt dat deze locatie pas het begin is van de groei die hij neer wil zetten met het horecaconcept. “Als je succesvol kunt verdubbelen, dan kun je ook verviervoudigen, enzovoorts. Uiteindelijk willen we in elke grote stad een Jarmusch-locatie openen. We hebben vertrouwen in deze groei, omdat we hecht samenwerken met ons personeel. Hun betrokkenheid en professionaliteit is een onmisbare factor in het succes van by Jarmusch.”
Venema denkt ook dat er verschuiving plaatsvindt. Hij stelt dat het nachtleven steeds meer naar de vooravond verplaatst en dat steden vaak vroeger wakker worden. “Ontbijten buiten de deur wint daarmee aan populariteit. In landen zoals Noord-Amerika is buiten de deur ontbijten echt onderdeel van het dagelijks leven. We zien dat dit in Nederland ook steeds meer ingeburgerd raakt.”
Populariteit by Jarmusch
Het blijkt dat buitenshuis ontbijten in populariteit wint. Dat bewijst de eerste zaak van by Jarmusch. Daar staat in het weekend zelfs rijen voor de deur op de Goudsesingel in Rotterdam. Venema: “By Jarmusch is een plek waar jong en oud samenkomt om de dag goed te beginnen. Een plek waar gasten hun eerste bespreking van de dag hebben, opladen na een gezellige nacht of zelf een eerste date beleven. We zijn ontzettend blij om deze locatie in West te openen en de buurt te voorzien van onze ontbijtspecialisten.”
Over by Jarmusch
By Jarmusch opende voor het eerst haar deuren in 2017 in het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. De breakfast diner is sindsdien een vaste plek voor vroege vogels, ochtendmeetings of een rustig ontbijt of lunch met collega’s of vrienden. Ook de nieuwe by Jarmusch serveert de hele dag door ontbijtklassiekers en moderne bowls, sappen en koffies.
Door: Nationale Horecagids