Merel van Lunchroom Confetti in Den Haag gaat laatste kopje koffie schenken
Op 31 augustus 2018 startte Merel Vriethoff haar reis als ondernemer in de horeca met het openen van haar lunchroom Confetti. Niet alleen was het haar eerste eigen horecaonderneming, het was ook een succes. Toch heeft ze aangekondigd dat ze de lunchroom gaat sluiten. Dat doet ze op 12 februari.
Om te beginnen met haar eigen horecazaak volgde Merel de Hotelschool en deed ze een opleiding ondernemen in Rotterdam. Zo stoomde ze zichzelf klaar voor het openen van haar eerste eigen zaak: Lunchroom Confetti. Ze geeft aan dat ze elke maand heeft gespaard om haar droom waar te maken. Ondanks de spanning die een eigen zaak met zich meebrengt, werd Confetti een succes.
Zo kreeg Merel jarenlang grote groepen Hagenaars over de vloer. Desondanks gaat ze stoppen. Het succes vond ze erg mooi, maar wijst op verschillende redenen waarom ze het besluit heeft genomen om de deuren te sluiten: “Succes is ook tijd hebben voor mijn gezin en mijzelf. Ik moet eigenlijk meer aanwezig zijn om het concept te houden zoals het is, maar ik heb een kindje van een jaar, dus die gaat voor.”
Doel behaald
Haar droom om een succesvolle horecazaak neer te zetten is gelukt. Nu wil ze een rustiger leven leiden. Ze geeft haarzelf een half jaar de tijd om te bedenken wat ze verder wil doen. Daarbij vindt ze het belangrijk dat ze blij wordt van haar werk. Ze voegt daar aan toe dat ze wel even genoeg van de horeca heeft gehad.
De horeca-uitbater wilde zo lang mogelijk doorgaan met de lunchroom, ondanks dat deze al langere tijd online te koop werd aangeboden. “Nu gaat het ineens heel snel. Op 12 februari stoppen we. Dat is een zondag en dan zijn we tot 15.00 uur open. Daarna komt familie en hebben we twee weken de tijd om het pand netjes achter te laten.”
Unieke sfeer
Merel krijg veel reacties van gasten. Ze vinden het jammer dat ze de deuren van Confetti dicht gaat doen. Wel zegt ze dat ze niet alleen het pand heeft verkocht maar ook het concept. “Maar er komt straks iets heel anders in dit pand.” Ze denkt dat dit goed is voor de ontwikkeling van de zaak.
De unieke sfeer die hangt in de lunchroom is wat Merel het meeste gaat missen. Ze laat dan ook alle spullen achter. Behalve de planten, die worden verdeeld onder het personeel.
Door: Nationale Horecagids