"Als ik met niets rechtop kon blijven staan, dan kan ik dit ook aan"
De stijgende prijzen zijn vervelend, maar ze is tenminste open, aldus Van Deuren. Ze is van mening dat je er af en toe ook gewoon om heen moet kijken en ‘fucking genieten’ van wat je ziet.
Huidige gang van zaken
Op dit moment gaat het goed met haar café. Van Deuren durft eindelijk weer plannen voor de lange termijn te maken en kan nu beginnen met wat ze drie jaar geleden wilde doen. Eigenlijk had de onderneemster een vijfjarenplan, maar dat is inmiddels een zevenjarenplan geworden.
Volgens Van Deuren heeft een ondernemer doorgaans twee jaar nodig om na het starten van een bedrijf uit de rode cijfers te komen. Zelf is ze nu drie jaar bezig en draait ze net quitte. Hoewel het leven voor iedereen duurder begint te worden, blijven gasten toch komen naar haar boekencafé.
Positiviteit niet vanzelfsprekend
Van Deuren’s positiviteit is overigens niet vanzelfsprekend zo kort na de coronapandemie. De sector kampt immers met andere uitdagingen, zoals grote personeelstekorten en hoge prijsstijgingen. Het ligt eraan wie je vraagt of de horeca zich staande gaat houden.
"Ik kan dit ook aan"
Van Deuren heeft geen last van het personeelstekort, maar de prijsstijgingen maken alles al een stuk lastiger. Ze is namelijk van mening dat er een maximum zit op het doorberekenen aan de klant. Van Deuren is van mening: als ik met niks rechtop kon blijven staan, zoals tijdens de lockdowns, dan kan ik dit ook aan.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer