Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Personeelstekort horeca wordt opgevangen door QR-code

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De QR-code biedt voor veel horecaondernemers een oplossing voor het personeelstekort. Gasten kunnen zelf de originele code scannen waarmee ze een bestelling kunnen plaatsen en afrekenen. Hierdoor is er minder personeel nodig. Dit meldt NOS.

De keuze tussen het dichtgooien van de zaak wegens personeelstekort of een QR-code gebruiken is eentje die veel horecaondernemers moeten maken. Volgens Gerard Brouwer, de directeur van bestelapp Scanfie, is het personeelstekort een van grootste redenen is om de digitale bestelapp in te zetten. Sinds corona maakt maar liefst twee derde van zijn klanten gebruik van de app. De QR-code werd in het begin van de pandemie voornamelijk gebruikt voor het registreren van gasten. Tegenwoordig wordt deze ook ingezet om de menukaart te zien, eten te bestellen en af te rekenen. Hier zien veel horecazaken de praktische voordelen van in.

QR-code bespaart ondernemer vier á vijf man aan personeel

Teuntje Veenstra, bedrijfsleider van restaurant Van Aken in Den Bosch laat weten dat ze op een drukke dag vier à vijf man personeel bespaart door het gebruik van de QR-code. Zij heeft namelijk een groot terras met drie verschillende ingangen. Veenstra heeft dus veel personeel nodig, maar het is nu lastig om daar aan te komen. Met behulp van de QR-code kunnen haar gasten iets bestellen, zonder dat er iemand naar hun tafel hoeft te komen. Dat scheelt haar veel personeelskosten. Daarnaast merkt de bedrijfsleidster dat betalen via de code snel gepiept is, hierdoor gaan er ook geen mensen weg zonder te betalen.
 

Bestelapp mogelijk een blijvertje

Brouwer, de directeur van de bestelapp Scanfie denkt dat de QR-code ook na corona een rol in de horeca blijft spelen. Hij laat weten dat dit soort uitvinden onomkeerbaar zijn. Als iets eenmaal goed werkt in de horeca, dan blijven ze daar mee werken. Ook vanwege de concurrentie. Als zaak wil je niet dat de bediening van de concurrent sneller is, omdat daar aan de hand van een QR-code kan worden besteld, laat Brouwer weten.
 
Door: Nationale Horecagids
21 januari '25 (11:56)

Strandpaviljoen Baggelhuizerplas staat voor 795.000 euro te koop

Het nieuwe horecapaviljoen aan de Baggelhuizerplas in Assen staat te koop. Aannemersbedrijf Evertsen Bouw uit Zwolle zette het strandpaviljoen begin 2024 neer aan de Baggelhuizerplas. Nu willen ze alweer van het pand af voor een bedrag van 795.000 euro. Dat meldt RTV Drenthe.

11 december '24 (11:34)

Jaar cel en tbs geëist door OM voor gijzeling in café Ede

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van twaalf maanden en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 28-jarige Corné H. die op 30 maart in een café in Ede vier mensen urenlang gegijzeld heeft. De man was bewapend met messen en dreigde de straat op te blazen. Naast de celstraf vroeg de officier om H. een locatieverbod op te leggen en eiste ze een maatregel waarmee H. onder toezicht blijft staan na afloop van zijn gevangenisstraf en behandeling.

20 november '24 (10:21)

Gordon start nieuwe horecazaak op Curaçao

Gordon opent een vestiging van zijn horecaketen Blushing op Curaçao. Dat deelde de 56-jarige ondernemer dinsdag in een bericht op sociale media. Eerder kondigde Gordon al de komst van een hotel en restaurant aan op Bonaire.

05 november '24 ( 8:30)

Doorstart voor Dunkin' Donuts in Nederland

Koffie- en donutketen Dunkin' blijft bestaan in Nederland. De curator van het vorige maand failliet verklaarde bedrijf heeft een akkoord bereikt over een doorstart met Nabil Besali, die het merk in Nederland eerder onder zijn hoede had. 200 tot 250 mensen kunnen bij het bedrijf blijven werken, van eerst zo'n 400.

13 augustus '24 (15:47)

Bekendmaking nieuwe topman Starbucks zorgt voor winst op beurs

NEW YORK (ANP) - Starbucks is dinsdag na het openen van de New Yorkse aandelenbeurzen omhooggeschoten. Beleggers reageerden op het nieuws dat de koffieketen een nieuwe topman naar voren heeft geschoven. Brian Niccol, nu nog topman van restaurantketen Chipotle Mexican Grill, gaat het bedrijf vanaf 9 september leiden. De huidige topman Laxman Narasimhan treedt per direct terug, ook als lid van de raad van bestuur.

10 november '23 ( 9:05)

Amsterdam wil monumentale status voor bruine kroeg

Amsterdam wil bruine kroegen een gemeentelijke monumentale status geven om ervoor te zorgen dat de kenmerkende horeca niet uit de hoofdstad verdwijnt. Ook gaat het onderzoeken of bruine kroegen op de lijst kunnen van immaterieel erfgoed van UNESCO. Een voorstel daartoe van de PvdA is donderdag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

16 oktober '23 (15:09)

Gillis nu ook horecavergunning kwijt na vermoeden criminele geldstroom

Peter Gillis is ook de horecavergunning kwijt voor zijn vakantiepark in het Limburgse dorp Baarlo, vlak bij Venlo. De gemeente Peel en Maas heeft de vergunningen voor de horeca op Oostappen Vakantiepark De Berckt ingetrokken, laat de gemeente maandag weten. In augustus trok de gemeente Arnhem ook al de horecavergunning van het vakantiepark in Arnhem in wegens verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd.

01 oktober '23 (12:38)

Utrechtse horecazaak in weekend getroffen door explosie

Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht, maar kon verder nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

19 juni '23 (12:49)

Buurtvereniging Heusden roept horecazaken op om terrassen te verkleinen

Op een zonnige dag op de Vismarkt in Heusden zul je veel mensen op terrasjes zien zitten onder het genot van een drankje. Maar niet iedereen geniet hier zo veel van als de terrasbezoekers. Voor bewonersvereniging Heusden Vesting zijn de terrassen al langere tijd een doorn in het oog. Zij willen dan ook dat deze een stuk kleiner worden, meldt BN de Stem.

19 juni '23 ( 9:12)

Asser horeca start proef met 'Angela' om intimidatie tegen te gaan

Stel, tijdens het stappen kom je in een situatie terecht waarin je je niet veilig voelt. Dan wil je natuurlijk hulp inschakelen. Maar hoe doe je dat op een onopvallende manier? Daar heeft de gemeente Assen mogelijk een antwoord op. Door de introductie van ‘Ask for Angela’ kunnen horecabezoekers op een laagdrempelige manier om hulp vragen bij de horecamedewerkers. Dat meldt RTV Drenthe.