Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Door Van onze klanten
6 min
Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

Duurzaam

Een van de meest opvallende trends in de horeca verbouwingen van 2025 is de nadruk op duurzaamheid. Van groene daken tot energiezuinige verlichtingssystemen, duurzame ontwerpen zullen een integraal onderdeel vormen van de horecagelegenheden van de toekomst. Door gebruik te maken van innovatieve materialen en technologieën, draag je als ondernemer niet alleen je steentje bij aan een beter en schoner milieu, maar bespaar je op lange termijn ook flink op de kosten. Dit begint bijvoorbeeld al bij de keuze voor een bepaald type verf voor op de muren en plafonds. Nu zullen de meeste bouwbedrijven wel met duurzame materialen werken, maar ben je van plan om zelf rolsteigers in de zaak te zetten en zelf de boel onder handen te nemen, dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

Luxe uitstraling

Luxe in de horeca van 2025 zal steeds meer gaan over ervaringen en authenticiteit. Hoewel we nog steeds elementen van glamour en weelde zullen zien, zal de nadruk liggen op duurzame materialen, ambachtelijke details en een intieme sfeer. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en leer, gecombineerd met warme verlichting en persoonlijke accenten. Deze combinatie creëert een luxe uitstraling die zowel stijlvol als comfortabel is, en die aansluit bij de groeiende vraag naar duurzaamheid en authenticiteit. Daarbij is het dus belangrijk om ondernemer mee te gaan met deze trend. Dit kan vrij eenvoudig door bijvoorbeeld te kiezen voor een andere kleur op de muur, maar wil je het echt goed doen? Kies dan ook voor een compleet nieuwe inboedel. Het sausen of behangen van de muren kun je prima zelf. Handig is dan alleen wel om wat ladders te kopen zodat je samen met het personeel overal goed en veilig bij kunt komen.

Flexibele ruimtes en multifunctioneel design

Een andere trend die we kunnen verwachten in de horecaverbouwingen van 2025 is de opkomst van flexibele ruimtes en multifunctioneel design. Horecagelegenheden zullen steeds vaker gebruik gaan maken van aanpasbare ruimtes die zich kunnen aanpassen aan verschillende behoeften en gelegenheden. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een gastronomisch evenement of een intieme bruiloft, het ontwerp van de ruimte zal naadloos kunnen worden aangepast voor elke gelegenheid.