Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Door Van onze klanten
6 min
Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

Grote groepen mensen betekent grote hoeveelheden plastic bekers

Er is nog nooit een festival gevierd met glas of papier. Om de open deuren even in te trappen: glas is een gevaarlijk materiaal en moet gewassen worden voor hergebruik. Als je echt graag met glazen wilt werken op een evenement dan hopen wij voor je dat je niet meer dan twintig drinkers verwacht. In de evenementenbranche komt dat natuurlijk niet voor. Los van het feit dat veel dranken in papieren bekers niet tot zijn recht komen, worden de bekers ook snel zacht. Op een groot feest of festival willen gasten toch echt wat langer met een drankje kunnen staan. Zoals verwacht komen we hoe dan ook uit bij plastic. Plastic bekers zijn licht, doorzichtig en makkelijk in gebruik. Alle soorten en maten plastic bekers zijn te vinden op . Daar kun je ook gemakkelijk aangeven hoe groot de partij is die je nodig hebt. Plastic is gelukkig ook recyclebaar. Hoewel organisatoren vaak wel hun best doen om het recyclen van plastic bekers te bevorderen, kan dit lastig zijn. Hoe groter het evenement, hoe moeilijk het is om de plastic bekers bij elkaar te verzamelen voor recycling.

Zo verzamel je plastic bekers

Met een flink budget zijn er natuurlijk een hoop opties om plastic bekers bij elkaar te rapen en te recyclen. Tegenwoordig rijden er soms zelfs voertuigen rond om de bekers van straat of van een plein te verwijderen. Maar voor het gemiddelde evenement is dat een beetje overdreven. Bovendien moet het ook betaalbaar blijven. Hoe zorg je er dan voor dat alle plastic bekers gemakkelijk en goedkoop verzameld worden voor recycling? Daar is een slim bekersysteem op bedacht. Deze inzamelboxen zijn een en kun je neerzetten op elke gewenste plek. Gasten of bezoekers kunnen hier zelf hun plastic bekers in gooien. Dat scheelt een hoop opruimwerk aan het einde van het evenement en het zorgt ervoor dat de bekers daadwerkelijk bij de recycling terechtkomen. Nog een reden voor het plaatsen van een bekersysteem is dat de plastic bekers niet tijdens het evenement ophopen. Dus of je nou een buurtfeest geeft, een groot evenement met muziek organiseert of een ander soort evenement: een bekersysteem zorgt ervoor dat jij en de bezoekers van je evenement verantwoord omgaan met plastic bekers. Dat is nog eens verantwoord genieten.