Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Door Johanne Levinsky
1 min
Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

In 2023 is de maatregel in het Zeeuwse restaurant ingevoerd en heeft tot nu toe het gewenste effect: gasten en medewerkers zijn meer ontspannen, net als de sfeer. Eigenaren Jac en Mariska stellen niet de enige te zijn die te maken hebben met de lastige kwestie om kinderen wel of niet toe te laten ’s avonds. Het is logisch dat baby’s huilen en peuters zeuren, maar dat komt de sfeer en veiligheid in restaurants niet altijd ten goede. Sinds jonge kinderen na 17.30 uur niet meer welkom zijn bij Mossels & Meer, is de stress in het restaurant verdwenen en komt er een andere doelgroep naartoe.

Overigens mogen ouders die voor 17.30 uur binnenkomen met hun kroost zo lang blijven als ze willen. Ouders die erna pas een tafeltje komen zoeken, worden er geweigerd.