Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé

Door Nationale Horecagids
4 min
Aan het einde van de maand trekken broer en zus Boy en Denise Schellekens de stekker uit hun restaurant. Het was een mooi avontuur, maar het is tijd voor iets nieuws. Restaurant Hemels wordt overgenomen door Juul Hoes, die plannen heeft om van het restaurant een grandcafé te maken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het was 2015 toen de jonge ondernemers Boy en Denise het restaurant in Vught openden. Hemels ligt aan de voet van de voormalige Petruskerk. Op dat moment werd deze omgebouwd tot een ontmoetingscentrum.

Wel geeft Boy aan dat het in het begin een ‘harde leerschool’ was voor hem. De ondernemer zegt dat hij zich soms afvroeg wat ze precies aan het doen waren. Uiteindelijk overheersen de goede herinneringen en ze hebben veel mooie momenten meegemaakt met hun collega’s en gasten.

Geen diner

Hemels moest in februari noodgedwongen stoppen met het serveren van diner. Er was te weinig keukenpersoneel, waardoor het werk niet opgevangen kon worden. Ze besloten om er een dagzaak  van te maken. “Dat was niet hoe we het voor ogen hadden”, zegt Boy.

Niet alleen het gebrek aan personeel zorgde voor de beslissing om te stoppen. Beide hebben jonge kinderen en een gezin, waar zij meer aandacht aan willen besteden. Ook krijgt Denise in juli nog een kind.

Op een gegeven moment kwamen ze Hoes tegen. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat Boy en Denise na konden denken over een carrièreswitch. Ze maken zich dan ook geen zorgen over de toekomst van Hemels.

Grandcafé

Hoes wil het pand omtoveren tot een grandcafé. Zij woont zelf ook in het centrum van Vught. Ze had al voor een langere tijd het idee om het pand aan de Kloosterstraat te bestieren. Ze heeft de managementopleiding aan de hotelschool gevolgd en vervolgens op Curaçao zelf grandcafé De Heeren opgericht.

In Vught wil ze een grandcafé opzetten dat huiselijk is, stijlvol en gezellig. Het wordt een café voor de mensen uit de buurt, maar natuurlijk zijn passanten ook welkom. De doelgroep is 30-plus. “We beginnen met een lekkere lunchkaart en richten ons daarna op het borrelende publiek.”