Marijn van der Worp is de nieuwe kok van Restaurant Intens

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Heine Ruitenbeek gaat zijn kwaliteiten verder ontwikkelen bij Thermen Berendonck. Dit betekent dat Restaurant Intens in Voorst op zoek moest gaan naar een nieuwe chef. Zodoende neemt Marijn van der Worp het stokje over van de oude kok. Het is een droom voor Marijn. Hij mag koken met verse en lokale producten, een hoge kwaliteit van de gerechten realiseren en krijgt de vrijheid om gasten zijn eigen stijl te laten ontdekken. Hij heeft de ambitie om het fine dining restaurant van Thermen Bussloo mee te laten draaien in de top van Nederland. Daar kan ook Thermen zich goed in vinden, meldt de RestaurantKrant.

Marijn geeft aan dat tachtig tot negentig procent van de producten in de keuken uit Nederland komt, met oog voor ecologisch verantwoorde producten. De ingrediënten zijn er dus voor Marijn en nu kan hij werken aan zijn ambitie om meer bekendheid en ‘een op zichzelf staande naam te creëren op landelijk niveau’. Momenteel behoort Marijn al tot de top 10 meest veelbelovende jonge chefs in Nederland.

Verantwoord genieten

De chef-kok verrast zijn gasten door inventief om te gaan met plantaardige producten. Hij vindt ook dat verantwoord genieten niet moeilijk hoeft te zijn. De eerlijke en lokale ingrediënten wil Marijn de hoofdrol geven. “Een verhaal dat we aan onze gasten willen vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren.”

Restaurant Intens is aangesloten bij Dutch Cuisine en heeft 13,5 punten in de Gault&Millau restaurantgids. Marijn heeft voorheen gewerkt bij De Librije in Zwolle, maar ook bij Basiliek en het Koetshuis.

Door: Nationale Horecagids