Wereld Waterdag: 20.000 facebook-fans lanceren kraanwater app

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min

Amsterdam - Wereldwaterdag - Met de hulp van bijna 20.000 facebook-fans heeft KRNWTR een app ontwikkeld voor kraanwater in de horeca. Vanaf 22 maart, Wereldwaterdag, kun je de app gratis downloaden. Wie dit weekend doorgeeft of hij kraanwater heeft gekregen in de horeca, steunt bovendien ook nog eens de ontwikkeling van een waterproject.

Kraanwater: het drankje van 2013
Kraanwater is lekker, gezond en milieuvriendelijk. Ruim 90% van de horeca gasten die om water vragen, bedoelen kraanwater. Toch is het niet vanzelfsprekend om het in iedere horecazaak te bestellen. Gesteund door bijna 20.000 Facebook-fans van kraanwater in de horeca en een gloednieuwe app moet hier verandering in komen, vinden ze bij KRNWTR.

Een app voor kraanwater in de horeca
Tom Niekamp van KRNWTR licht toe: "Via de app kun je het kraanwaterbeleid eenvoudig beoordelen. Een groen glas staat voor gratis of tegen een redelijk bedrag. Als het je veel moeite heeft gekost of als je het te duur vond, geef je een oranje glas en een rood glas staat voor geen kraanwater. Met deze simpele rating beloon de ondernemer die het goed doet met een compliment en stimuleer je de ondernemer die geen kraanwater schenkt om het wel te doen." De app is gratis te downloaden via de App Store voor iPhone en Google Play voor Android telefoons.

Mede mogelijk gemaakt door 20.000 facebookfans
Tetsuro Miyazaki van KRNWTR: "De app is volledig via crowdfunding gefinancieerd door Facebookfans en andere sympathisanten. Crowdfunding is het bewijs voor een groot draagvlak voor de app. Andere partners voor ontwikkeling zijn ASN Bank, Dinnersite.n1 en waterbedrijven WML, BrabantWater, Vitens en Waterbedrijf Groningen."

Extra stimulans: vandaag kraanwater hier is morgen drinkwater daar Voor de eerste 1.000 reviews via de app worden doorgegeven, investeert KRNWTR 35 cent in een waterproject van Max Foundation. "Dat lijkt ons op Wereldwaterdag een mooie manier om te laten zien dat we trots zijn op de kwaliteit van ons drinkwater, en dat we er stil bij moeten staan dat het niet vanzelfsprekend is," aldus Tetsuro Miyazaki.

Klik hier om de video te bekijken!

© Nationale Horecagids / KRNWTR