Bezoek Landskeuken op Landgoed Havezate Mensinge

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

RODEN - De Landskeuken is een museaal kenniscentrum over Nederlands Culinair Erfgoed. Dit kenniscentrum verzamelt en geeft door. De Landskeuken doet dit door nauw samen te werken met de Landgoed Havezate Mensinge in Roden , nationale en internationale keukens, met de horeca, het onderwijs, bibliotheken, het bedrijfsleven en particulieren.
 
Waar komen trends en tradities in het eten vandaan? Hoeveel invloed hebben economische recessies en crises in de landbouwsector op eettrends? Hoe komt het dat je je later vaak nog kunt herinneren wat je at op belangrijke momenten in je leven?

Deze en vele andere interessante vragen komen aanbod in het programma van de Landskeuken. Van de wieg tot het graf. Een culinaire cyclus begint met de geboorte van een mens en eindigt bij zijn dood.
Van het beschuit met muisjes bij zijn geboorte, het flierefluitje, tot aan de krakeling die door zijn oneindige vorm een symbool is voor het eeuwige leven.

U wordt ontvangen met koffie/thee en een oudhollandse wafel.

U bekijkt de keuken en weckkelder van de Havezate met een ruim eeuw oude weckvoorraad.

Een lezing naar keuze over trend of tradities in de eeuwenoude plattelands- keuken.

Kosten: inclusief rondleiding met historische-anekdotes van uit de plattelandskeuken koffie/thee en warme wafel € 7,95 pp

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids/ Landskeuken