Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Per 16 maart krijgt de Nederlandse Brouwers een nieuwe directeur. Meint Waterlander gaat vanaf dan de werkzaamheden van de huidige directeur, Lucie Wigboldus, overnemen. Zij wordt per 1 april de algemeen directeur van de Stichting Hulphond Nederland. Dat meldt Entree Magazine.

De voorzitter van de Nederlandse Brouwers, Fred Teeven, geeft aan dat hij uitkijkt naar een samenwerking met Waterlander. Teeven: “Meint combineert kennis van de biersector, politieke ervaring en ervaring als woordvoerder en adviseur in een maatschappelijk relevante omgeving.”

Woordvoerder

Waterlander is de afgelopen twee jaar woordvoerder en Manager Communicatie van de Nederlandse Brouwers geweest. Daarnaast vervulde hij dezelfde functie bij de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

“De Nederlandse biersector is een mooie sector om me verder voor in te zetten”, aldus Waterlander. Hij stelt dat de brouwerijen mooie producten maken waar veel Nederlanders van genieten, maar tegelijkertijd maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich daar hard voor maakt.

Lucie Wigboldus

De afgelopen vier jaar heeft Lucie zich ingezet voor de vereniging en veel voor elkaar gekregen. Ze was onder andere betrokken bij het opzetten van het statiegeld op blik dossier en was ze de aanjager van het invulling geven aan de afspraken in het Preventieakkoord. Tijdens de corona uitbraak heeft zij de gevolgen hiervan voor brouwers onder de aandacht gebracht en verbeteringen in de organisatie doorgevoerd.

Fred Teeven geeft aan dat hij het jammer vindt dat Wigboldus de organisatie gaat verlaten, maar vindt dat zij een mooie nieuwe uitdaging voor zichzelf heeft gevonden. Daarom wenst hij haar veel succes met haar volgende stap.

Door: Nationale Horecagids