Brand woedt in restaurant in Zaandam, vlak voor 40-jarig jubileum

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In een restaurant in Zaandam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. De brand brak om 01.19 uur uit in de horecagelegenheid aan de Rozengracht en was volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio snel onder controle. Acht naastgelegen portiekwoningen en twee woningen boven de eettent werden ontruimd. Dit meldt Hart van Nederland.

Even na 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven en konden de bewoners van de portiekwoningen terugkeren. De bewoners van de twee overige huizen moeten de nacht elders doorbrengen. In het restaurant was ten tijde van het uitbreken van de brand niemand aanwezig. Er raakte niemand gewond. 

Vermoedelijk ontstond er kortsluiting in het restaurant waarna er brand uitbrak. De eigenaresse, Diana Barsoum, was op het moment van de brand in een appartement boven het restaurant. Zij zegt tegen Hart van Nederland dat zij de geur rook en direct al wist dat het vanuit het restaurant kwam. Daar voegt zij aan toe dat het erg verdrietig is dat de brand nu uitbrak. Dit jaar viert het restaurant haar 40-jarige bestaan. 

Door: Nationale Horecagids