Voorlopige belastingaanslag: ondernemers blijven hun belasting zo de baas

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Deze maand ontvangen alle ondernemers een brief van de Belastingdienst met de voorlopige aanslagen voor inkomstenbelasting. Zo betalen ondernemers belasting gedurende het hele jaar in plaats van in één keer aan het einde van het jaar. Dit meldt Foodclicks. 

De Belastingdienst zegt dat het de ondernemers aanraadt om de gegevens van de voorlopige aanslag goed te controleren. Indien deze niet kloppen kunnen de ondernemers die direct wijzigen. Op deze manier blijven ondernemers hun belasting de baas.

Door de voorlopige aanslag betalen ondernemers gespreid belasting. Op deze manier hoeft een ondernemer geen potje opzij te zetten en dat is vaak een stressfactor minder.

Gegevens wijzigen

Deze voorlopige aanslag is een schatting, gemaakt op basis van de meest recente gegevens die de Belastingdienst van de ondernemers heeft. Zo kan het voorkomen dat de gegevens niet kloppen. Dit kan gebeuren wanneer de persoonlijke situatie veranderd of wanneer er een verandering is in de financiële situatie van de onderneming. Op dit moment is het van belang om de gegevens aan te passen. Dit kan via de app of via de website van de Belastingdienst. Het duurt zes tot acht weken voordat een wijziging is behandeld, maar vaak gaat het sneller.

Geen voorlopige aanslag voor nieuwe ondernemers

Wanneer een ondernemer in het voorgaande jaar is gestart, krijgt deze waarschijnlijk nog geen voorlopige aanslag. Wel kunnen ondernemers het zelf aanvragen, dan betalen zij de inkomstenbelasting in termijnen en hoeven zij aan het einde van het jaar niks of bijna niks bij te leggen. Indien je geen voorlopige aanslag wilt opgeven, dan is het advies om alvast een spaarpotje te maken voor deze belastingen.

Door: Nationale Horecagids