Nieuwe Bredase wijk Blossem krijgt horecazaak in oud ketelhuis

Door Redactie Nationale Horecagids
7 min
Vanaf het voorjaar gaat een nieuwe horecazaak zijn deuren openen in het pas gerenoveerde ketelhuis van de oude Nibb-it-fabriek. Het restaurant moet een centraal punt moet worden voor de bewoners van de nieuwe wijk Blossem. Dit meldt BN de Stem.

De nieuwe wijk, waar ongeveer 600 woningen moeten komen, ligt tussen de Ettensebaan en de wijk Tuinzigt. Blossem moet een groene wijk worden, met een parkachtige opzet. De horeca in de wijk gaat plaatsnemen in het ketelhuis van de oude fabriek die daar staat. Volgens Kris Maas van Maas-Jacobs Vastgoed, de ontwikkelaar van het project, wordt de horecazaak het hart van het park.

Het plan is dat de horecaonderneming dezelfde naam gaat dragen als de wijk, Blossem. De ondernemer die zich gaat vestigingen in het ketelhuis is cateringbedrijf Taste More uit Oosterhout. In hun portfolio staat onder andere het verzorgen van evenementen voor Unilever, Albert Heijn en H&M en doet ook catering op locatie.

‘Fine casual dining’

Taste More is actief in het bedenken van nieuwe horecaconcepten. Dit doen zij samen met zusterbedrijf Tasty Lemon. Een voorbeeld van zo’n nieuw concept is The Goat in Rotterdam en Breda. In tegenstelling tot deze fastfoodrestaurants krijgt Blossem een andere bestemming. De oprichter van Taste More, Rob van den Broek, geeft aan dat dit concept wordt door Taste More ‘fine casual dining’ genoemd. Seizoensgebonden producten, een nadruk op groenten en hoge kwaliteit vis en vlees is wat het restaurant gaat serveren.

Van start in maart

De verwachting is dat Blossem zijn deuren in maart kan openen. De woningen in Blossem moeten wel nog gebouwd worden. Van den Broek durft dit wel aan, omdat hij denkt dat de zaak niet alleen mensen uit de wijk gaat trekken. “We willen met kwaliteit het verschil maken en daar komen mensen wel op af. Ook in Breda zie je steeds meer zaken buiten het centrum die het goed doen.”

Kris Maas is blij met de snelle voortgang van het project. Hij ziet de brasserie als voorloper voor de wijk. Hij geeft aan dat daar dingen ontstaan die positief kunnen zijn voor de wijk. Ook zegt hij dat er dan informatieavonden kunnen worden georganiseerd voor de nieuwe bewoners van de wijk.

Meer nieuwbouwprojecten

In de wijk worden veel verschillende woningen gebouwd. Zo moet er een zo breed mogelijke doelgroep worden aangesproken. Binnenkort komt het eerste deel-project, Redwood, in de verkoop. Daar gaat het om 53 woningen in de prijsklasse vanaf 265.000 euro.

Niet alleen Blossem is een opkomend nieuw project. Op het voormalige Bakker Welten-terrein in Breda staat ook een nieuwbouwproject op de agenda. Verderop aan de Ettensebaan is het project Cosun Park begonnen. Kris Maas ziet dit als een mooie kans voor het restaurant in Blossem. “Ook voor mensen die daar gaan wonen, is de horecazaak natuurlijk een mooie locatie in de buurt.”

Door: Nationale Horecagids