Horeca Artis doet vlees in de ban: aanbod volledig vegetarisch

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tijdens je bezoek in Artis ga je vanaf nu alleen nog maar vegetarisch eten kunnen bestellen. Al voor langere tijd is het horeca-aanbod in de dierentuin voor het grootste gedeelte plantaardig, maar nu is ook het laatste stukje vlees uit de keuken verdwenen. Dit meldt Looopings. 

“De horeca in Artis is sinds begin 2022 volledig vleesvrij, nadat de frikandel als laatste vleesproduct van de menukaart werd geschrapt. Hiermee bespaart Artis dit jaar alleen al ruim 25.000 vleesvarianten van de kroket en frikandel”.

De verandering is al maanden geleden doorgevoerd, maar Artis communiceert dus nu pas voor het eerst naar buiten. “Het klopt dat we er nog geen ruchtbaarheid aan hebben gegeven”, bevestigt een woordvoerster. “Het was weliswaar nog coronatijd, maar we wilden het vooral ook eerst gewoon gaan doen.”

Vegafrikandel

Tot voor de aanpassing was het voor bezoekers op één plek mogelijk om een gerecht met vlees te kopen: bij ’t Frietkot. Daar kunnen mensen tegenwoordig een vegetarische snack kopen, zoals de vegafrikandel. “Het hielp wel mee dat de vegetarische draadjesvleeskroket daar eigenlijk al populairder was dan de vleesfrikandel.”

Daarnaast stelt de woordvoerster dat er niet veel geklaagd wordt over de wijziging. “Nu we een jaar verder zijn, kunnen we ook daadwerkelijk zeggen dat de reacties over het algemeen heel positief zijn”. Het gevarieerde aanbod van vegetarische consumptie zou daar te maken mee hebben.

Door: Nationale Horecagids