Restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel serveert ‘kliekjes’ van kerstdiner
Door
Redactie Nationale Horecagids
1 min
Veel horecaondernemers zijn er bekend mee: het weggooien van eten na de kerstdagen. Volgens restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel is dat onnodig. “Met de overgebleven ingrediënten zij heerlijke gerechten te maken”. Dit meldt het Kontakt.
Tussen de kerstdagen en Oudejaarsdag serveert het restaurant in Capelle voor nog geen 30 euro een driegangenmenu. Deze bestaat uit ingrediënten die normaal gesproken bij chique kerstdiners wordt geserveerd. Dit is de manier waarop restauranteigenaar Marinus Bothof de strijd aan wil gaan met voedselverspilling. Hij noemt het ook wel de ‘kliekjesdeal’: “In ons kerstdiner gebruiken we van veel producten slechts een deel, omdat dit nu zo eenmaal uitkomt in het gerecht. De rest is kwalitatief minstens net zo goed, maar wordt vaak weggegooid. Dat is natuurlijk pure verspilling”. Bij het restaurant kun je de ‘kliekjesdeal’ kiezen bij zowel lunch als diner.
Door: Nationale Horecagids