Primeur restaurant Gouda: verwarmde terrasstoelen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Gouda heeft restaurant Belvedère een primeur: daar kan je op het terras op verwarmde stoelen en banken plaatsnemen. Het restaurant zocht een manier om de energiekosten terug te dringen. Een voorwaarde voor hen was dat gasten op het terras kunnen blijven zitten. Zo zijn zij uitgekomen op deze oplossing. Dit meldt het Gouds Dagblad.

Het gebruiken van heaters was geen optie voor het bedrijf. Het restaurant zegt: “Nu energie besparen, en hier verantwoordelijker mee omgaan, al maanden een belangrijk punt in de wereld is hebben we geprobeerd hier al een mooie eerste stap in te maken. We hebben al jaren heerlijke terrasverwarmingen in de parasols zitten maar deze vreten stroom.”

Wanneer iemand gaat zitten op de stoelen of banken gaan de verwarmingselementen automatisch aan. Zodra iemand weer opstaat gaan deze elementen weer uit. Wanneer het te warm wordt voor de gast is er een knop waarmee de verwarming handmatig uitgezet kan worden.

Van 700 watt per persoon naar 40 watt

Om de verschillen in energie in cijfers uit te drukken, zegt Belvedère: “Een terrasheater die we nu in de parasol hebben is 1400 watt en verwarmd ongeveer twee personen, wat neerkomt op 700 watt per persoon. Daarnaast gaat best wat hitte verloren aan de buitenlucht. Deze nieuwe verwarmde kussens hebben geen warmteverlies en verbruiken maar 40 watt per persoon.”

Door: Nationale Horecagids